فیبر موجود در مواد غذایی که به آن فیبر خوراکی هم گفته می شود، منبع دیگری از کربوهیدرات به شمار می رود.بهترین منابع فیبر، شامل سبزی ها، میوه ها، حبوبات،  انواع نخود، انواع لوبیا، غلات سبوس دار هستند.

فیبرها می توانند بر سرعت جذب قند غذا و همچنین در مقادیر زیاد بر میزان قند خون تاثیر بگذارند. برخی تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم غذایی پر فیبر می تواند میزان کلسترول کل و کلسترول بد خون را کاهش دهد. واقعیت این است که بیشتر مردم تقریبا اصلا فیبر مصرف نمیکنند، چه برسد به مصرف به اندازه ای که برای بهبود قند و چربی خون مورد نیاز است.

فیبر ها به دو گروه تقسیم می شوند:

فیبر های محلول

فیبر های نا محلول

فیبر محلول، در آب حل می‌شود و در روده حالتی ژله‌ای به خود می‌گیرد. منابع غذایی این فیبر عبارتند از: بلغور، جو، لوبیا قرمز و برخی میوه‌ها و سبزیجات.

 

فیبر نامحلول، در آب حل نمی‌شود. بلکه از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و تقریبا دست نخورده باقی می‌ماند. منابع غذایی این فیبر عبارتند از: سبوس گندم، کلیه‌ غلات، بسیاری از سبزی‌ها و پوست میوه‌ها.

هر دو نوع فیبر، بدون افزودن کالری یا چربی به شما احساس سیری می‌دهد درنتیجه به روند کاهش وزن کمک میکند.

فیبر، به تنظیم یا جذب آرام گلوکز کمک می‌کند.

چگونه فیبر بیشتری مصرف کنم؟

از غلات کامل مانند بلغور ، جو و گندم بیشتر مصرف کنید.

مصرف حبوبات را دربرنامه غذایی خود افزایش دهید‌.

از میوه های سبزیجاتی استفاده کنید که فیبر بالاتری دارند.

مانند: سبزیجات برگی، گلابی، هویج، سیب و پرتقال و…

از نان گندم سبوس دار بجای نان های سفید استفاده کنید.

چقدر در روز فیبر مصرف کنم؟

مقدار توصیه شده برای مصرف فیبر در آقایان روزانه ۳۸ گرم و در خانم ها ۲۵ گرم می باشد.

 با این حال اغلب افراد نیمی از این مقدار توصیه شده یعنی ۱۵ تا ۱۷ گرم فیبر در روز دریافت می کنند.